Sierart werkt met verschillende materialen. De onderstaande materialen komen dan ook regelmatig in de shop voor bij een omschrijving van een sieraad.

Goldfilled

Goldfilled is een hoogwaardige legering van 14 karaat Goud met een ander metaal (meestal Koper). Het Goud wordt mechanisch door hitte en druk aan het basismetaal verbonden. Deze dikte van het Goud moet volgens de Amerikaanse standaard tenminste 1/20e van het totale gewicht uitmaken. Een legering is dus geen laagje. Hierdoor zal dit materiaal, bij het juiste gebruik, heel lang meegaan.

Vermeil

Vermeil is echt zilver (.925) waarop lagen van 14k tot 22k goud aangebracht zijn. DIt materiaal is een goed(koper) alternatief voor goud. De kleur vervaagt iets sneller dan bij Gold filled materialen, omdat het hier om een laag gaat. De kwaliteit is echter heel goed en de ondergrond is van sterling zilver.

Sterling zilver/echt zilver

Sterling Zilver onderdelen worden gemaakt van 92,5% puur Zilver en 7,5% Koper, vandaar .925 Sterling Zilver.

Verzilverd/Verguld

Verzilverde of vergulde materialen worden door een zilver- of goudbad gehaald. Het resultaat is een glanzende afwerking met een laagje echt zilver of goud (silverplated of goldplated). Het betreft hier echt een laagje die er ook weer kan afslijten (is wel een beetje afhankelijk van de zuurgraad van de huid).

Edelstenen

Een edelsteen is een natuurlijk mineraal en worden gevonden over de hele wereld. De meeste edelstenen bestaan uit  verschillende mineralen en ze zijn er in verschillende vormen, kleuren en maten.

© 2012 - 2022 Sierart | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel